WiFi tips van de experts

Tegenwoordig heeft iedereen WiFi. Thuis, op kantoor, in de bus, in de kroeg, echt overal zie je WiFi. Dat is natuurlijk helemaal top. Wij zijn grote voorstanders van WiFi. Maar het kan wel wat problemen opleveren. Vooral op drukke plekken verdringen de WiFi signalen elkaar...

En dat is niet goed voor de klanten en bezoekers die vaak snel even wat willen opzoeken of delen. Hier is een kleine samenvatting een uitgebreid artikel van Bright met 7 nuttige WiFi tips.

1. Positie

De positie van de WiFi router is erg belangrijk. Stop de router niet weg in een kastje en hang deze ook niet achter een koelkast, dat werkt niet goed. De router moet een zo goed mogelijke vrij “zicht” hebben op de ruimte voor optimaal bereik.

2. Update

Zorg dat je router de meest recente updates heeft. Deze worden niet voor niets uitgebracht door de leverancier. Of zorg dat je een WiFi router hebt die door een externe partij geüpdatet wordt, zoals Videliti.

3. Draadloze standaard

Er zijn verschillende draadloze standaarden, sommige zijn moderner (en dus beter) dan andere. Echter kunnen sommige oude apparaten niet met de nieuwste standaard overweg. Zorg dat je altijd de nieuwste standaard instelt op de router.

4. Frequentie

Er is een keuze uit de 5Ghz en 2.4Ghz band. De duurdere routers kunnen ook beide tegelijk aan. Helaas kunnen echter niet alle apparaten beide standaarden de aan. Hier is helaas geen one-size-fits-all solution voor te geven, dit zal je voor jezelf moeten uitzoeken. 

5. Kanaal

Ook in het kanaal kan een keuze gemaakt worden. Hoe meer netwerken in jouw omgeving op hetzelfde kanaal zitten, hoe slechter jouw verbinding zal zijn. Ook dit zal je dus moeten uitproberen. Probeer kanaal 1, 6 of 11 (niet een van de andere!) en kijk welke voor jouw situatie het beste werkt.

6. Kanaalbreedte

Voor deze optie kan je meestal kiezen uit 20 Mhz of 40 Mhz en, als het goed is, is er ook een automatisch optie. Dat is de beste optie.

7. Extender, versterker of een moderne optie?

Vooral op grotere locaties, in moderne gebouwen met veel beton en metaal of om de zolder goed te bereiken zal dit je niet met 1 router lukken. Zelf kiezen wij er altijd voor om met meerdere routers te werken die 1 netwerk maken. Dat werkt het beste en is geeft een veel stabieler netwerk dan het toevoegen van bv een extender. Op deze manier hoef je ook niet te switchen tussen netwerken, omdat je telefoon of tablet maar 1 netwerk ziet.

Duizelt het je na al deze opties? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de beste optie voor jouw kroeg of bedrijf is!