WiFi op de camping of in de jachthaven

De zomer staat weer voor de deur! Ook al zou je het vandaag niet zeggen als je naar buiten kijkt, maar nu het begin juni is, komt ook de zomervakantie weer om de hoek kijken. Dat betekend het plannen van de vakantie, wordt het dit jaar Friesland, Drenthe of toch Zeeland?

Blije gasten

Iedere ondernemer heeft maar 1 doel, en dat is blije gasten. Blije gasten komen namelijk terug, zorgen voor goede mond tot mond reclame en dat is precies wat iedere ondernemer wil. Vroeger was een prettige camping prima, maar de moderne gasten worden steeds veeleisender. Daarom zal ook de moderne camping ondernemer, jachthaven exploitant of verhuurder van vakantiehuisjes er aan moeten geloven: WiFi voor de gasten.

Kosten

Ondanks dat de klant het natuurlijk het liefst gratis wil, moet dit wel tegen de baten opwegen. Het is niet voor iedere ondernemer aan te raden om WiFi gratis aan te bieden. Gelukkig is het bijna net zo makkelijk om te gasten voor het gebruik van WiFi te laten betalen. Dit kan bijvoorbeeld door coupons te genereren en uit te printen. Maar het is ook mogelijk om de gebruiker direct vanaf zijn telefoon of tablet te laten te betalen. Op deze manier heb je helemaal geen omkijken meer naar de verkoop van de vouchers.

Locatie van WiFi

Voor grotere locaties valt het te overwegen om een gedeelte van het terrein van internet te voorzien. Zeker als er niet overal op het terrein een internet aansluiting is, kan het makkelijker zijn om alleen rond het hoofdgebouw en op bepaalde locaties internet aan te bieden. Op deze manier kan je ook bezoekers naar die gebieden trekken, bv in de buurt van de snackbar. Er zijn dus genoeg opties om over na te denken voor de zomer begint!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw onderneming? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.