Wat is Social Wi-Fi en waarom heb ik het nodig?

Tegenwoordig wil iedereen overal toegang tot het internet hebben. Als mensen even ergens gaan zitten bij een café, dan worden de smartphones er al gauw bij gepakt om Social media te checken. Of als mensen bij de tandarts aan het wachten zijn op hun afspraak, dan willen ze wel iets te doen hebben om de tijd te doden. Gratis Wi-Fi is tegenwoordig haast een must. Waarom zou je daar als ondernemer niet op inspelen? Met Social Wi-Fi bied je gratis Wi-Fi aan je klanten aan, maar profiteer je er zelf ook van. Je leest hier hoe.

Trek klanten met gratis internet

Ten eerste wordt gratis internet vaak door mensen genoemd als reden om naar een bepaalde winkel te gaan. Dit is al een voordeel op zich. Je trekt meer mensen naar je winkel of onderneming toe en je verkoopcijfers zullen stijgen. Door Social Wi-Fi te gebruiken doen de klanten jou ook een dienst. Het voordeel loopt in twee richtingen. Wanneer iemand inlogt op jouw Social Wi-Fi netwerk, wordt hem gevraagd om in te checken. Op deze manier wordt aan zijn vrienden en kennissen op social media doorgegeven dat hij in jouw kroeg of winkel is. Dit is gratis extra naamsbekendheid, waar je zelf helemaal niks voor hoeft te doen.

Zo komt je bedrijf aan meer likes

Die extra naamsbekendheid is nog niet alles. Je kunt er namelijk ook voor kiezen dat klanten die gebruik willen maken van jouw netwerk eerst bijvoorbeeld een like op Facebook moeten plaatsen. Je kunt het zien als een soort wederdienst. Gratis op locatie internetten voor je klant in ruil voor een positieve review. Op deze manier krijg je als bedrijf een steeds prominentere plek op social media en streef je in rap tempo de concurrentie voorbij. Social media werkt tegenwoordig misschien wel als de beste marketingtool. Van Social Wi-Fi profiteert dus iedereen.

Contact houden met je klanten

Wanneer iemand eenmaal op je Social Wi-Fi netwerk is ingelogd, kun je ervoor kiezen met deze klant in contact te blijven. Dat wil zeggen dat je met coupons of nieuwsbrieven de klant op de hoogte kunt houden van actuele aanbiedingen en nieuws. Op deze manier bereik je dat deel van de bevolking waar je reclame sowieso bij aanslaat. Bovendien kun je het zien als het opbouwen van een min of meer persoonlijke band. Door aanbiedingen te personaliseren maak je de klant duidelijk hoe goed jij op de hoogte bent van zijn wensen. De kans dat die klant een volgende keer weer voor jouw producten kiest wordt op deze manier een stuk groter.

Meer inzicht in je klandizie

Met Social Wi-Fi krijg je als ondernemer meer inzicht in je klantenbestand. Doordat mensen via social media inloggen op jouw netwerk, gaan ze ermee akkoord dat hun algemene gegevens met jou worden gedeeld. Zo zie je op welk moment van de dag wat voor type mensen bij jou klant zijn. Je houdt gemakkelijk bij hoeveel mannen en vrouwen bij jou winkelen. Een ingebouwd marktonderzoek dus. Zo hou je een goed overzicht van welk percentage mensen meer dan één keer jouw klant is geweest. Al deze informatie kun je gebruiken om je aanbod, openingstijden en marketing op aan te passen.

De klant blij, jij blij

Doordat klanten op social media aangeven dat ze jouw bedrijf leuk vinden, creëer je een positieve uitstraling. Klanten worden optimaal behandeld door ze in hun behoefte aan gratis internet te voorzien. Hun vrienden en kennissen worden direct op de hoogte gesteld van hun check-in. Aangezien deze mensen vaak vergelijkbare interesses hebben, zal je zien dat je naam zich snel op een positieve manier verspreidt. Zie het als een sneeuwbaleffect. Voor elke klant die bij jou incheckt, komen er honderden potentiële klanten bij. Met Social Wi-Fi maak je dus niet alleen je klant blij, maar uiteindelijk ook vooral jezelf.

Doe mee aan de revolutie

De mogelijkheden van Social Wi-Fi zijn dus eindeloos. Klanten krijgen zonder voorwaarden toegang tot snel en gratis internet, terwijl de ondernemer profiteert van meer klandizie. Op deze site kun je gemakkelijk een router bestellen waarmee het allemaal binnen handbereik is. Je installeert de router heel gemakkelijk, zodat je direct aan de slag kunt. Het is aan jou hoeveel van de mogelijke opties je wilt gebruiken.