Waarom gratis internet aanbieden?

Steeds meer kleine ondernemers en zzp'ers werken een groot gedeelte van de tijd in openbare ruimtes. De lokale koffietent, een lunchroom, flexwerkplekken of een resturant je om rustig te werken als afwisseling van iedere dag thuis werken. Ze spreken af in de kroeg om met collega's het lopende project te bespreken onder het genot van een kop koffie en een broodje.

Zeker als zelfstandige heb ik dit ook altijd veel gedaan. Het is een stuk prettiger om tussen de mensen te zitten, dan om dag in dag uit alleen aan je bureau te werken. Niet alleen voor een cappuccino maar ook om andere ideeën op te doen werkt het stimuleren om andere mensen te zien.

Het is dan natuurlijk wel een vereiste dat je een goede werkomgeving kan vinden, uiteraard met internet. In onze moderne samenleving is een goede internet verbinding toch echt en vereiste om je werk te kunnen doen. Als je als ondernemer deze potentiële klantenkring wilt aanspreken is ook een makkelijk bereikbaar extra stopcontact of twee voor alle apparaten geen overbodige luxe.

Wat krijgt de ondernemer er voor terug?

De horeca exploitant boort op deze manier een nieuwe klantengroep aan die de rustige uren kunnen vullen. Als ik dit aan het schrijven ben in een lunchkroegje zijn alle lunch klanten vertrokken. Er zitten alleen drie groepjes rustig te werken achter hun computer. Uiteraard op het gratis Wi-Fi netwerk van de kroeg. Mijn buurbrouw vertelt enthousiast dat ze hier graag komt om rustig te werken met een lekkere koffie of een gezonde bio-limonade. Zeker op de rustige momenten van de dag is dit erg mooi mee genomen, want iedereen weet dat een lege kroeg mensen afschrikt. Dus het is extra omzet voor de kroeg en er is een betere spreiding over de dag in de kroeg.

Extra omzet.

Als horeca ondernemer heb je eigenlijk geen excuses meer om geen gratis internet aan te bieden aan je gasten. Voor jou is het een kleine moeite, waar je tevreden klanten voor terug krijgt, dat betekent een stijging in de omzet. Daar gaat het tenslotte om.

Dus waar wacht je nog op om je klanten gratis internet te bieden in jouw onderneming?