Waar zitten mijn klanten?

Weet u waar uw klanten zitten? Niet alleen als ze bij in de zaak zitten, maar ook als ze daar juist niet zitten? Het antwoord is: online op social media! En ook als ze bij u zijn!

 

Nederlanders Online

In Nederland zijn 90% van de mensen online. Hiervan is 70% actief op een of meerdere social media zoals Facebook of Twitter. Volgens De Restaurant Krant betekent dat dat er dus ruim 10 miljoen Nederlands actief zijn op verschillende social media. Dat is een fantastisch aantal potentiele lezers die uw online berichten kunnen lezen, liken en delen, als u tenminste zelf actief bent op deze social media.

Internet reikt verder dan uw zaak

Er zijn veel verschillende manieren om online actief te zijn. U kunt bijvoorbeeld iedere bericht dat u ziet liken of re-tweeten. Al uw volgers zullen deze berichten zien, maar er waarschijnlijk niet veel mee doen. Het zijn namelijk niet uw eigen teksten of ideeen. Het kan ook al snel als spam worden ervaren.

U kunt ook veel over uw bedrijf of produkten schrijven, het is tenslotte uw doel om deze te verkopen. Maar probeer niet alleen te verkopen. Probeer ook echt interessante inhoud te bieden aan de mensen die uw berichten lezen, content genereren zoals dat zo mooi heer. Informatie op social media is vluchtig, dat betekend dat er ieder moment weer nieuwe informatie bij komt. Het is dus extra belangrijk dat u iets bijzonders te bieden of te vertellen heeft waardoor mensen er iets langer blijven hangen.

Gratis Wi-Fi

Zoals wij al eerder schreven werkt ook het aanbieden van gratis Wi-Fi in uw zaak erg goed. Als u dit aan uw Facebook of Twitter pagina koppelt, promoot uw klant u. Gratis! Daarom raden wij iedere grote en kleine organisatie altijd aan om zo snel mogelijk hier mee te beginnen. Er zijn namelijk geen betere promoters voor uw bedrijf dan uw klanten!