Ken jij je klant?

Als ondernemer zijn je klanten je belangrijkste asset. Ze komen in je zaak, ze genieten van je producten en ze zorgen dat jij als ondernemer je medewerkers en je rekeningen kan betalen. Sommige klanten zijn lastig, andere zijn vriendelijk en weer andere komen...

... regelmatig terug in je zaak, wat je natuurlijk het liefst ziet. Normaal bestelt de klant, hij geniet van jouw producten, na afloop betaalt hij en uiteindelijk verlaat hij jouw zaak. Weet jij wie dit is, afgezien van wat hij besteld heeft? En misschien wel nog belangrijker, hoe kan je deze klant terug halen? Hoe kan je hem of haar overtuigen om nog een keer terug te komen? Want weet je eigenlijk wel wie deze klant is? Waarschijnlijk is het antwoord op deze vraag voor een groot gedeelte van je klanten "nee". Dat is natuurlijk erg jammer.

Social Wi-Fi

Via sociale media zoals Facebook, Twitter en je eigen nieuwsbrief kan je jouw klanten en bezoekers op de hoogte houden van je onderneming. Het maakt dan niet uit of dit een drukke kroeg is, de lokale tandarts of een supermarkt. Je kan ze bijvoorbeeld speciale aanbiedingen doen, misschien organiseer je live muziek of is er een speciale actie die je graag onder de aandacht wil brengen bij je klanten en natuurlijk ook je potentiƫle klanten. Dan heb je natuurlijk wel eerst mensen nodig die je Facebook pagina leuk vinden.

Videliti Social Wi-Fi

Als klanten inloggen op het gratis Wi-Fi netwerk van jouw onderneming, kunnen ze daarna makkelijk op de hoogte gehouden worden via deze kanalen. Vergeet niet dat je deze social media kanalen wel actief zal moeten benutten. Maar je kunt er ook veel uithalen, dus het is zeker de moeite waard om hier regelmatig tijd in te stoppen.

Klanttevredenheidsonderzoek

Het mogelijk om te vragen wat zijn of haar mening over jouw kroeg is. Iemand in je zaak vragen een formulier in te vullen doe je niet zo snel. Maar achteraf online vragen een paar korte vragen te beantwoorden is veel laagdrempeliger. Zo kan je er makkelijk achter komen hoe hun bezoek is geweest. Daar kan je daar veel waardevolle informatie uit halen om je klanttevredenheid te verhogen. Vaak zijn er namelijk kleine aandachtspunten die je zelf niet meer ziet of waar je niet aan gedacht hebt. Dat is waardevolle informatie die je anders niet gekregen had.