Is Wi-Fi geschikt als online marketingtool?

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manier om je producten aan de man te brengen. Je wilt een goed contact houden met je klanten en inspelen op de ontwikkelingen van de markt. Je hebt als bedrijf vast al een website en misschien zelfs wel een webshop. Maar het internet biedt meer voor ondernemers. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan Wi-Fi marketing gedacht? Wi-Fi marketing houdt op de eerste plek in dat jij als bedrijf gratis Wi-Fi aanbiedt aan je klanten. Zo profiteren zij van een extra dienst, en heb jij een extra platform om reclame te maken voor je producten. Lees hier wat de voordelen van Wi-Fi marketing zijn.

 

 

 

Internet is een basisbehoefte

Tegenwoordig is verbinding met het internet eigenlijk wel een basisbehoefte te noemen. Iedereen brengt een aanzienlijk gedeelte van zijn dag online door. Bedrijven die gratis Wi-Fi aanbieden hebben daardoor altijd een streepje voor op de concurrentie. Je kunt het je wel voorstellen: als er twee bedrijven zijn die een identiek product aanbieden, gaan er toch veel meer klanten naar het bedrijf dat gratis Wi-Fi aanbiedt. Voordeel nummer 1 van Wi-Fi marketing is dat klanten jouw bedrijf zullen zien als een plek voor gratis Wi-Fi. Een groot voordeel in onze moderne tijd.

Een sneeuwbaleffect van jewelste

Als mensen gebruik maken van jouw gratis Wi-Fi, moeten ze daarvoor natuurlijk wel inchecken. Dit houdt in dat hun vrienden op social media te zien krijgen dat ze bij jouw bedrijf aan het winkelen zijn. Zo creëer je op een slimme manier een naam voor jezelf. Voor elke klant komen er namelijk honderden potentiële klanten bij. Je kunt het eigenlijk zien als de digitale versie van mond-tot-mondreclame. Klanten hebben positieve ervaringen met jouw producten en service, en laten dit aan hun connecties weten. Door de grote reikwijdte van social media zet je jezelf met Wi-Fi marketing prominent op de kaart.

Ken de wensen van je klanten

Een ander groot voordeel van Wi-Fi marketing is dat je er een goed inzicht in de wensen en kooppatronen van je klanten aan overhoudt. Wanneer een klant inlogt op jouw gratis netwerk, krijg je verscheidene demografische gegevens te zien, zoals geslacht en leeftijd. Hiermee kun je nog beter aantrekkelijke acties organiseren Zo speel je in op de wensen van individuele klanten. Wi-Fi marketing werkt bovendien als platform om via social media met je klanten te communiceren. Ze worden direct op de hoogte gesteld van aanbiedingen en acties. Ook is het een gemakkelijke manier om feedback in te winnen. Op die manier is duur marktonderzoek niet nodig, maar verloopt alles via het internet. Zo houd je je onderneming persoonlijk.

Beloon trouw met extra korting

Die persoonlijke behandeling betaalt zich uit in terugkomende klanten. Steeds wanneer een klant incheckt via jouw Wi-Fi, krijg je daar een melding van. Per klant wordt bijgehouden hoe vaak hij in de winkel is geweest. Op die manier kun je trouwe klanten belonen met specifieke kortingen. Is iemand al geruime tijd niet meer iets wezen kopen? Stuur dan een automatische mail om diegene met een persoonlijke actie weer naar je winkel toe te trekken.

De concurrentie een stapje voor

Of je nu een beginnende onderneming bent, of een gevestigde naam, Wi-Fi marketing is altijd een handige tool. Doordat je precies weet wat op de markt speelt, ben je de concurrentie altijd een stapje voor. Je hebt een betere aansluiting op de wensen van klanten, aangezien je ‘real-time’ informatie krijgt over hun bestedingspatronen. Ze kunnen jou gemakkelijk van feedback voorzien, maar je kunt er zelf ook beter door communiceren. Stel bijvoorbeeld automatisch mailtjes op die je klanten kennis laten maken met persoonlijke aanbiedingen. Door inzicht in hun algemene gegevens bied je ze een nog persoonlijkere aanpak aan.

Wi-Fi marketing is de toekomst

Wi-Fi is niet zomaar geschikt als online marketingtool, het is de toekomst. Je speelt er mee in op een belangrijke behoefte van klanten en je laat ze automatisch hun positieve ervaringen met andere potentiële klanten delen. Door Wi-Fi marketing te gebruiken, houd je op een gemakkelijke manier een goed overzicht over de wensen van je klanten. Zo kun je iedereen een passende behandeling geven. Houd de concurrentie achter je, en installeer zelf een social Wi-Fi router. Het is de kleine investering meer dan waard.